Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
01
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossiers: Inkoop, NEVI, PMI
Soort:

NEVI PMI ziet inkoopkosten dalen

De NEVI PMI® kwam in december uit op 53.5. Lager dan de 54.6 van november, maar het wijst nog steeds op een aanzienlijke verbetering. De inkoopkosten daalden voor de vierde opeenvolgende maand en wel in de sterkste mate sinds juli 2013.

De voorraad ingekochte materialen daalde voor de achtste maand op rij.  De levertijden werden opnieuw langer en dit was de grootste verslechtering sinds maart. De hoeveelheid ingekochte grondstoffen en halffabricaten was in december wederom groter, maar groeide in het laagste tempo sinds september.

Toename productie
De productie nam voor de twintigste achtereenvolgende maand toe, deze maand minder dan in november, maar nog steeds aanzienlijk. Het aantal nieuwe orders steeg ook minder dan vorige maand. De stijging van de export orders daarentegen was fors, groter dan de vorige maand en de grootste sinds februari. De toename van de werkgelegenheid in de Nederlandse industrie was in december bescheiden, maar wel groter dan in november en de grootste in dertien maanden.

 

 

 

 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.