Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
02
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Wiebeke Sittrop
Dossier: NEVI
Soort:

NEVI roept minister op huidig voorstel aanbestedings-wet op te schorten

Het invoeren van het huidige voorstel Aanbestedingswet en vervolgens de aanpassing van deze wet naar aanleiding van  nieuwe wetgeving gebaseerd op de EU voorstellen, zorgt voor dubbele invoeringslasten bij aanbestedende diensten én het bedrijfsleven. De behandeling van de Aanbestedingswet vandaag en morgen (1 en 2 februari) in de Tweede Kamer is dus achterhaald aldus NEVI, de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers.

Zodra de nieuwe EU voorstellen voor nieuwe aanbestedingsregels zijn aangenomen, moet er binnen 2 jaar een nieuwe Nederlandse aanbestedingswet gemaakt en geïmplementeerd worden. De EU voorstellen verschillen wezenlijk van het voorstel Aanbestedingswet dat er nu ligt en zijn op sommige punten  onverenigbaar. Zodra de EU voorstellen zijn aangenomen zal de Aanbestedingswet dus herzien moeten  worden.

NEVI vindt de EU voorstellen zoals die er nu liggen heel verfrissend en ziet deze duidelijk als verbetering ten opzicht van de huidige richtlijnen. De terughoudende reactie van de Nederlandse regering op een groot aantal wezenlijke punten verbaast NEVI.

NEVI pleit ervoor om zich vol in te zetten op de voorbereiding van de implementatie van de nieuwe EU richtlijnen. Het snel implementeren van de nieuwe EU richtlijnen is een wezenlijke stap voorwaarts en heeft daarom voor NEVI prioriteit.

NEVI is de beroepsvereniging van inkoopprofessionals in de publieke en private sector. Meer informatie: www.nevi.nl

Dowload hier de brief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.