Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
10
05
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Economie
Soort:

NEVI Yacht PMI hoger voor derde maand op rij

De NEVI/YACHT PMI® was in september voor de derde maand op rij hoger. De PMI steeg van 51.8 in augustus tot 53.1 in september en bereikte daarmee het hoogste niveau in dertien maanden.
De PMI steeg vooral door de productiegroei en het grotere aantal nieuwe orders. De productiegroei nam voor de vijfde achtereenvolgende maand toe. met het hoogste tempo sinds augustus 2004. De totale orderontvangst steeg het snelst in dertien maanden. Vooral het aantal export orders nam sterk toe. als gevolg van de recente daling van de euro ten opzichte van de USD en het Britse pond.


De volumes onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk stegen in september voor de eerste keer in tien maanden. volgens veel bedrijven door de capaciteitsbeperking van hun bedrijfseenheden. De voorraad eindproducten nam sterker af dan in de afgelopen zeventien maanden.

Voor de dertiende achtereenvolgende maand daalde de werkgelegenheid in de Nederlandse productiesector. zijn het matig. Het was de kleinste inkrimping in deze periode van afname. De inkoopactiviteit steeg voor de derde achtereenvolgende maand. De voorraden ingekochte goederen bleven echter slinken om kosten te besparen. De grote vraag naar grondstoffen en het gebrek aan extra capaciteit van de leveranciers leidden tot een verdere verlenging van de gemiddelde levertijden in september – de grootste tot nu toe dit jaar.


De sterk gestegen olieprijzen zorgden voor de sterkste inkoopprijsinflatie in zeven maanden. De verkoopprijzen stegen echter slechts matig. waardoor de winstmarge voor de bedrijven krapper werd.

Bron: NEVI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.