Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
06
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

NEVI/DPA Inkoopmanagersindex mei: 51.5

Beperkte groei en grotere druk op inkoopprijzen

Zoetermeer. 2 juni 2008 – De NEVI DPA PMI® kwam in mei uit op 51.5 en is daarmee iets hoger dan in april. dat het laagste cijfer was in drieëndertig maanden.
De productieomvang groeide licht. mede door de vraag uit het buitenland. Het aantal nieuwe ontvangen orders daalde voor de tweede opeenvolgende maand. Het aantal nieuwe ontvangen orders uit het buitenland nam echter iets toe. Voor de negende opeenvolgende maand daalde de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk. Deze daling was echter de kleinste sinds september 2007.

De voorraad gereed product bij productiebedrijven daalde licht. na twee maanden van groei. De personeelsbestanden namen toe en deze toename was de grootste van de afgelopen vier maanden. In mei stegen de gemiddelde kosten fors en de inkoopprijsinflatie bereikte het hoogste niveau in tien maanden. De bedrijven probeerden hun winstmarges te beschermen door de verkoopprijzen fors te verhogen. voor de vierendertigste maand op rij. De stijging was gemiddeld.

In lijn met de trend sinds september 2003. werden er in mei opnieuw langere gemiddelde levertijden genoteerd. De voorraad ingekochte materialen nam voor de tiende opeenvolgende maand af en deze daling was de sterkste sinds januari.

Bron: NEVI/DPA

Voor meer informatie: ga naar de NEVI website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.