Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
07
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Koos Plegt
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Aanbestedingsbeleid Twente stimuleert lokale bedrijven

In Twente richten overheden hun aanbestedingsbeleid nu zo in, dat lokale bedrijven meer kans maken bij aanbestedingen. Met hun gezamenlijke spend van een half miljard euro willen zij een impuls geven aan de regio.

Met ingang van 1 juli werken 14 Twentse gemeenten, de Regio Twente en Veiligheidsregio Twente met een uniform en gemeenschappelijk aanbestedingsbeleid. Dit meldt Radio 350. Deze gezamenlijke richtlijnen moeten de lokale economie een impuls geven, maar ook iets betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast deze ‘social return’-eis zijn tevens milieudoelen en innovatie opgenomen als criteria. Uniek voor Nederland is dat de samenwerkende overheden een gemeenschappelijke klachtenregeling en –commissie voor aanbestedingen hebben.

Stimuleren en vereenvoudigen
De gezamenlijke spend van ongeveer een half miljard euro, omvat een breed scala aan producten en diensten. Het gaat onder meer over de weg- en waterbouw, advies, schoonmaak en flexwerk. In het beleid zijn juridische, organisatorische, economische en ideële uitgangspunten geformuleerd. Een aantal onderdelen wordt overigens nog verder uitgewerkt in samenwerking met ondernemersverenigingen en non-profitorganisaties in de regio. Met het nieuwe beleid komt Twente tegemoet aan de roep van het regionale bedrijfsleven om Twentse ondernemingen te stimuleren en de regelgeving ook duidelijker te maken.

Reacties:

  • Anoniem | 07-08-2014 om 10:13

    Goed zo! Hulp uit Den Haag (lees Nederland) komt toch niet, Twente ligt achter de IJssel…..ergens in de PROVINCIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.