Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
04
12
Jesper Romkes
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jesper Romkes
Dossier: Outsourcing
Soort:

Nieuwe aanbestedingswet belemmert innovatie

Door de nieuwe aanbestedingswet worden belangen van het bedrijfsleven weer meegewogen. De wet belemmert echter ook het doorvoeren van vernieuwingen. Dit zegt algemeen directeur van belangenvereniging ICT Office Sylvia Roelofs.

De nieuwe wet zorgt volgens Roelofs voor een trendbreuk. Zij ziet de nieuwe wet dan ook als een goede ontwikkeling voor het bedrijfsleven. “De administratieve lasten van bedrijven zullen minder worden doordat er uniformiteit komt in de informatie die aanbestedende diensten mogen vragen van bedrijven”, meldt Roelofs op haar weblog.

Generiek karakter
Maar de nieuwe aanbestedingswet kent volgens Roelofs niet alleen voordelen. Zo heeft de nieuwe wet een generiek karakter, waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen bijvoorbeeld inkoop van kantoorartikelen of complexe ICT-diensten. “Enerzijds begrijpelijk”, vindt Roelofs. “Anderzijds vragen ICT-vraagstukken soms om een aanpak die niet in dit kader past. Als er sprake is van unieke, innovatieve oplossingen, kan het niet zo zijn dat vanwege de nieuwe aanbestedingswet ook mindere alternatieven worden meegewogen.”

Jesper Romkes
Door Jesper Romkes
Jesper Romkes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.