Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
04
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Nieuwe online tool circulair inkopen

Nieuwe online tool circulair inkopen

Er is een nieuwe online tool voor organisaties en bedrijven die circulair willen inkopen: de Wegwijzer Cicrulair Inkopen. De tool biedt strategische en praktische hulp bij het circulaire inkoopproces en de organisatie daarvan. Het is een initiatief van de Green Deal Circulair Inkopen.

De Wegwijzer Circulair Inkopen richt zich op meerdere facetten van het circulaire inkoopproces, zo laat NEVI weten. Zo is er op technisch gebied aandacht voor het hoogwaardig hergebruiken van materialen en grondstoffen, terwijl er vanuit beleidsmatige kant wordt gefocust op het opstellen van beleid en het betrekken van interne en externe stakeholders.

Kansen
De Wegwijzer geeft daarnaast per productgroep aan waar kansen voor circulaire inkoop liggen en wat de bijbehorende aandachtspunten zijn. In de tool is input van diverse ervaringsdeskundigen verwerkt. Mogelijke aanvullingen, vragen en opmerkingen kunnen via info@gdci.nl worden doorgegeven. De tool zal regelmatig geüpdatet worden.

Green Deal
De tool is tot stand gekomen dankzij de Green Deal Circulair Inkopen 2.0, een initiatief van PIANOo, MVO Nederland, NEVI en Rijkswaterstaat, in samenwerking met adviesbureau Copper8. De wegwijzer is te vinden op wegwijzer.gdci.nl.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.