Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
02
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Nieuwe tool om inkoop te verduurzamen

Nieuwe tool om inkoop te verduurzamen

De Wageningen Universiteit werkt samen met onder andere Ahold en Unilever aan een nieuwe verduurzamingstool voor consumentenproducten. De tool van The Sustainability Consortium (TSC) is een wereldwijd initiatief om de supply chain van consumentenproducten te verduurzamen.

TSC heeft een wetenschappelijk en wereldwijd geharmoniseerd meetinstrument ontwikkeld om informatie over duurzaamheid van consumentenproducten in de keten uit te wisselen. In dit meetinstrument kan duurzaamheid, naast prijs en kwaliteit, ook worden meegewogen bij de inkoop door retailers. Dat schrijft Adformatie.

TSC heeft meer dan honderd leden, waaronder Ahold, Unilever, Mars, Wereld Natuur Fonds en Solidaridad, die gezamenlijk met de coördinerende universiteiten het meetinstrument optimaliseren. “Vooral de kwantitatieve milieu indicatoren zijn interessant. Naast de brede toepasbaarheid over alle producten, is TSC met die indicatoren echt onderscheidend”, zegt Leon Mol, Senior Manager Product Integrity van Ahold.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.