Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
03
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Anniek Finkers
Dossier: Outsourcing
Soort:

Nike besteedt duurzaamheid uit

Duurzaamheid is al enige tijd een ‘hot item’. Fabrikanten van sportkleding, zoals Nike, zijn hier al langer mee bezig. Het handhaven van een duurzame supply chain in een grotendeels geoutsourcete organisatie is echter geen sinecure. Nike gaat daarom een intensieve samenwerking aan met een leverancier van assessment tools.

Om het gebruik van duurzame materialen en chemicaliën in producten beter te waarborgen, start het sportkledingmerk Nike een samenwerking met Bluesign Technologies. Dit Zwitserse bedrijf stelt tools en data ter beschikking aan leveranciers van Nike zodat deze de materialen duurzamer kunnen produceren. Feitelijk besteedt Nike daarmee haar eigen duurzaamheidsbeleid uit.

De samenwerking is aantrekkelijk voor Nike omdat het een goedkopere optie is dan het doorlichten van de volledige eigen toeleveringsketen door middel van een groot aantal individuele fabrieksevaluaties. Een traject dat ongetwijfeld enkele jaren in beslag zou nemen en grote investeringen met zich mee zou brengen.

Duurzamer
De fabrikant van sportartikelen stelt dat het een duurzaam materialenbeleid nastreeft. Daarom treft het bedrijf verschillende maatregelen om de supply chain duurzamer te maken. In 2011 liet Nike al weten het lozen van gevaarlijke chemische stoffen naar nul te willen brengen. Het doel is om in 2020 geen gevaarlijke chemicaliën meer te lozen in de volledige supply chain.

Reacties:

  • Koffie-afval als gratis biobrandstof — Nederlandse BioEnergie Vereniging - Biomasster.nl | 11-06-2014 om 11:54

    […] inmiddels gebruik van deze productievorm en laten het dus in hun goederen verwerken. De sportmerken Nike, Asics en Adidas proberen steeds vaker duurzame productie in hun strategie te verwerken om er voor […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.