Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
05
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossier: Global
Soort:

Nissan ontwikkelt apps met derde partijen

Autofabrikant Nissan gaat meer samenwerken met externe partijen om klanten beter te bedienen. De autogigant stelt data uit systemen van de Nissan Leaf, een elektrische auto, beschikbaar voor derde partijen die apps ontwikkelen.

Nissan heeft bekendgemaakt dat de onderneming, weliswaar tegen een vergoeding, data beschikbaar gaat stellen aan app-ontwikkelaars. Op basis van deze data moeten gebruiksvriendelijke apps ontwikkeld worden voor klanten.

Carwings-systemen
De autofabrikant gebruikt de data momenteel al voor onderhoud en producten zoals Carwings. Dit is een systeem dat is geïnstalleerd in de Nissan Leaf waarmee gebruikers onder andere de elektrische lading van de auto kunnen controleren. Ook leest dit systeem RSS-feeds hardop voor.

Nissan hoopt het ecosysteem uit te breiden met apps. Voorbeelden hiervan zijn smart-grid-integratie, het leveren van stroom aan een gebouw in ruil voor een lager parkeertarief, en location-based services, zoals real-time coupons als bestuurders langs een restaurant rijden. Het is afwachten of er genoeg belangstelling is voor de plannen van de autofabrikant en of er genoeg geld mee te verdienen valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.