Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
07
14
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Supply Chain
Soort:

Noorwegen best bestand tegen ketenverstoring

Volgens de FM Global Resilience Index is er geen land beter bestand tegen verstoringen van de keten dan Noorwegen. Op de ranglijst van 2014 staan Zwitserland en Canada op plekken twee en drie. 

De index laat zien hoe gevoelig de supply chain van een land is bij instabiliteit. Aan de hand van een online tool, die gebruik maakt met big data, onderzoekt de Amerikaanse vastgoedverzekeraar de veerkracht van 130 landen. De mogelijke gevolgen van natuurrampen, politieke onrust en de invloed van verschillen in wet en regelgeving worden door de tool onderzocht.

Geen grote verrassingen
De index laat zien dat Kirgizië, Venezuela en de Dominicaanse Republiek de landen zijn die het slechtste scoren. Grote landen als de Verenigde Staten en China zijn voor de index in drie zones verdeeld om de invloed van natuurrampen te spreiden. Alle drie de Amerikaanse zones zijn in de top 25 geëindigd. De Chinese regio’s zijn terug te vinden tussen plaats 61 en 75. Bangladesh is een van de grootste dalers als gevolg van afnemende kwaliteit van risicomanagement en brandrisicomanagement.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.