Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
01
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

NS brengt inkoop energie apart onder

De Nederlandse Spoorwegen willen de inkoop van energie van het spoornet niet meer voor eigen rekening nemen. De spoorwegmaatschappij wil dit gaan onderbrengen in een aparte inkoopcoöperatie. Deze moet de naam Vivens gaan dragen. zo laat de NS weten aan Dow Jones Nieuwsdienst.


Naast de NS willen ook Railion Nederland. ACTS Nederland. Syntus. Arriva personenvervoer Nederland. NS reizigers en ProRail zich aansluiten bij de coöperatie. zo laat NS-woordvoerder michiel Jonker weten. In de huidige situatie is het zo dat de NS de stroom inkoopt en de kosten vervolgens in rekening brengt bij dertig bedrijven.

De nieuwe coöperatie moet elektriciteit en gasolie inkopen en het vervolgens expoiteren naar haar deelnemers. De NS heeft de plannen voorgelegd bij de Nederlandse Mededingingautoriteit (NMa). die zich moet uispreken over gezamenlijk inkopen.

Jonker laat weten dat het afstoten van de inkoop de laatste stap is in de ontvlechting van de maatschappij. Het NMA heeft de plannen inmiddels onderzocht en de oprichting getoest aan de Mededingingswet en de Spoorwet. De auroriteit wil dat er extra aandacht wordt gegeven aan het toelaten van ondernemingen en dat partijen die geen deel uit maken van Vicent wel gebruik kunnen maken van tankinstallaties.

Bron: NEVI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.