Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
05
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

NS niet bang voor rechtszaak Connexxion

De NS ziet de rechtszaak die Connexxion tegen haar aanspant met vertrouwen tegemoet. De spoorwegmaatschappij weerspreekt dat zij haar spoor voor intercity’s van Connexxion afschermt.


Op grond van dat afschermingargument wil Connexxion voorkomen dat de NS toegang krijgt tot aanbestedingen van het streekbusvervoer. De regelgeving verbiedt dat bedrijven die hun eigen markt afschermen. toegang krijgen tot aanbestedingen in een andere markt. De NS is bezig een busmaatschappij op te richten.

Volgens de NS heeft Connexxion een verkeerd beeld van de situatie. Terwijl de concessies voor het streekvervoer in sommige regio’s afloopt. duurt het nog tot 2015 tot de concessie voor het hoofdrailnet opnieuw wordt aanbesteed. De NS meent dat er van afscherming van het treinverkeer geen sprake is en er geen bezwaar tegen kan zijn dat de NS meedingt naar concessies voor het streekbusvervoer.

De NS beticht Connexxion van calimerogedrag. De spoorwegmaatschappij wordt door Connexxion afgeschilderd als een groot rijk bedrijf. De NS kaatst de bal terug door te stellen dat Connexxion voor een groot deel in handen is van het Franse Transdev en de Bank Nederlandse Gemeenten. Daardoor zou zij over meer kapitaal beschikken dan de NS.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.