Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
10
14
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Sourcing / Outsourcing
Soort:

NS start aanbesteding nieuwe Intercity’s

De NS heeft een nieuwe aanbesteding uitgeschreven voor de nieuwe generatie Intercity-treinen. De nieuwe treinstellen moeten in 2020 in gebruik worden genomen.

Opvallend is dat de aanbesteding gewoon via Nederland loopt. Bij een vergelijkbare aanbesteding in 2012 maakte de NS gebruik van een constructie met een dochteronderneming in Ierland. Deze aanbesteding leidde tot veel ophef, al bleek de constructie niet illegaal te zijn.

Inter City Next Generation
De nieuwe Intercity, die Next Generation gaat heten, moet naar verluid 200 kilometer per uur gaan rijden. Met de aankoop van de treinen beschikt de NS over dertigduizend nieuwe zitplaatsen. Tot 2030 kunnen daar nog eens tachtigduizend bijkomen.

Utrecht in plaats van Dublin
Bij de aankoop van de treinstellen in 2012 kocht het dochterbedrijf van de NS dat in Dublin is gevestigd voor 1,7 miljard euro aan materieel. Vrijwel alles dat toen werd gekocht was bestemd voor gebruik in Nederland. Door het gunstige belastingklimaat in Ierland betaalde de NS minder belasting dan het moeten doen zonder deze constructie. Bij de huidige aanbesteding wordt gebruik gemaakt van het Nederlandse NS Lease BV uit Utrecht.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Reacties:

  • NS start aanbesteding nieuwe Intercity’s » Aanbesteding | 11-08-2014 om 14:30

    […] De NS heeft een nieuwe aanbesteding uitgeschreven voor de nieuwe generatie Intercity-treinen. De nieuwe treinstellen moeten in 2020 in gebruik worden genomen.[slide]Opvallend is dat de aanbesteding gewoon via Nederland loopt. Bij een vergelijkbare aanbesteding in 2012 maakte de NS gebruik van een constructie met een dochteronderneming in Ierland. Deze aanbesteding leidde tot veel ophef, al bleek de constructie niet illegaal te zijn.Inter City Next Generation De nieuwe Intercity, die Next…Verder lezen: NS start aanbesteding nieuwe Intercity’s […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.