Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
06
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

Olie- en gasbedrijven negeren probleemleveranciers

Olie- en gasbedrijven treffen wereldwijd te weinig maatregelen om zichzelf te beschermen tegen de financiële problemen van hun leveranciers. Dat toont een onlangs uitgevoerde enquête van het Britse onderzoeksbureau IFF aan.

Een kwart van de 300 ondervraagde olie- en gasbedrijven verklaarde vorig jaar te maken hebben gehad met een verstoring in zijn distributieketen, ten gevolge van financiële problemen bij leveranciers. Toch gaf 25 procent van de grote firma's toe geen financiële informatie over zijn hoofdaannemers in te winnen voor het gunnen van een tender of contract. 41 procent van de ondervraagde bedrijven verzamelt geen financiële gegevens over lager in de distributieketen gelegen leveranciers.

Anticorruptiebeleid
Bijna een derde (30 procent) van de firma's heeft vooraf geen informatie over het anti-omkopingsbeleid of anticorruptiebeleid van zijn hoofdleveranciers. Een op de vijf bedrijven heeft geen beleid met betrekking tot gezondheid en veiligheid voor leveranciers van een kleinere orde dan de hoofdleveranciers.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.