Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
07
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Olieprijs daalt door besluit Rusland

Afgelopen woensdag is de prijs van olie snel omlaag gegaan. Vier anonieme functionarissen hebben tegen het persbureau Bloomberg gezegd dat Rusland niet van plan is de olieproductie nog verder te beperken. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Rusland was een van de grote olieproducerende landen die akkoord was gegaan om het wereldwijde aanbod van olie te beperken. Zo hoopten de landen van de OPEC dat de olieprijs zou stijgen. Rusland stopt nu met een verdere beperking omdat dit, volgens één van de Russische functionarissen, een verkeerd signaal naar de markt zou geven. De prijs van een vat Brent-Olie is in Europa met ruim drie procent gedaald naar een prijs van 48 dollar. de Amerikaanse West Texas Intermediate zakt naar bijna 45 dollar per vat, dat is een daling van ongeveer vier procent.

Verlenging
Het ‘olieakkoord’ liep oorspronkelijk tot 1 juli 2017, maar werd in mei dit jaar verlengd tot april 2018. Deze beslissing zorgde ook voor een stijging van de prijzen, omdat de markt op een verdere beperking van het aanbod had gehoopt.

Trendbreuk
De dalende olieprijs betekent een trendbreuk, omdat de laatste paar dagen de prijs juist weer was opgelopen. Een theorie voor die stijging is dat de prijzen zo ver zijn gedaald dat ook de schalieolieproducenten uit Amerika niet meer winstgevend kunnen produceren. Deze theorie is volgens het Financieele Dagblad te onderbouwen, omdat deze week boorplatformen in de VS voor het eerst sinds weken werden uitgeschakeld.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.