Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
04
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Olieprijs op hoogste niveau in vier maanden

De olieprijs is deze week naar het hoogste niveau in vier maanden gestegen. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan het nieuws dat Noorwegen niet bij een overleg over productiebeperking zal zijn en de afnemende productie van schalieolie in de VS. De prijs van een vat Brent-olie, wat wordt gezien als de wereldwijde maatstaf, bedroeg afgelopen dinsdag 43,38 dollar. Dit niveau werd in december vorig jaar voor het laatst gezien, schrijft FD.nl.

Noorwegen zal niet deelnemen aan de gesprekken in Qatar over een bevriezing van de wereldwijde olieproductie. De bedoeling is dat de grote olielanden tot afspraken komen om de productie te bevriezen, wat voor hogere prijzen zou moeten zorgen. Volgens de krant beweegt de olieprijs de laatste weken sterk op elk nieuws dat er verschijnt over de bijeenkomst.

De olieprijs is ook omhooggestuwd door berichten over de afname van de productie van Amerikaanse schalieolie. Die productie zal volgens het Amerikaanse ministerie van energie volgende maand dalen naar het laagste niveau in twee jaar tijd, wat voor minder aanbod zou kunnen zorgen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.