Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
02
11
Robert van der Meer
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Robert van der Meer
Dossier: Inkoop
Soort:

Olympische Spelen duwtje in de rug inkoper

Het inkoopvak krijgt door de Olympische Spelen steeds meer aanzien, aldus Gerry Walsh, procurement director van de organisatie van de Olympische Spelen van 2012.

Walsh vertelt dat zijn inkoopafdeling alle grote deals bespreekt met een goedkeuringsgroep waar onder andere de CEO en CFO bij horen. Door deze besprekingen blijft de inkoop relevant binnen de organisatie. “Daardoor kan de status van procurement niet hoger bij onze organisatie.” Zijn organisatie, de London Organising Committee of the Olympic Games and Paralympic Games (LOCOG), is een private organisatie die verantwoordelijk is voor de inkoop van goederen en diensten voor de Olympische Spelen in London.

CIPS-certificatie
Daarnaast heeft de Chartered Institute of Purchasing and Supply (CIPS) de inkoop van de LOCOG gecertificeerd, waardoor het beroep nog meer geloofwaardigheid krijgt. Walsh: “Toen ik zei dat CIPS deze certificatie aan ons heeft gegeven, was het verbazingwekkend om te zien hoe geïnteresseerd de goedkeuringsgroep was.” De procurement director ziet het als het bewijs dat de inkoop werd ondersteund door een proces dat door een externe organisatie is goedgekeurd.

Robert van der Meer
Door Robert van der Meer
Robert van der Meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.