Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
02
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Personalia
Soort:

Omzet Philips 'verduurzaamt' met 20 procent

Philips heeft vorig jaar 20 procent van zijn omzet gehaald uit de verkoop van ‘groene’ producten. Dat bleek gisteren uit het tiende Sustainability Report van het elektronicaconcern.
De omzet uit duurzame producten nam in 2007 met 33 procent toe van 4 miljard euro naar 5.3 miljard euro. Het percentage van de totale omzet bedroeg 20 procent. Dat is 5 procent meer dan in 2006.

Philips wil de omzet uit groene producten binnen vijf jaar verhogen naar tenminste 30 procent van het totaal. Het bedrijf wil daarnaast de energie-efficientie bij al zijn activiteiten verhogen met 25 procent. De investeringen in ‘groene innovaties’ zal verhoogd worden naar 1 miljard euro.

De verkoop van groene producten nam in alle drie divisies toe. Sterkste stijger was de divisie Consumer Lifestyle (+91%). waartoe LCD-televisies behoren. Volgens Philips verbruiken sommige modellen 36 procent minder energie dan LCD-televisies van naaste concurrenten. De omzet van de lichtdivisie steeg met 17 procent. Bij Healthcare stegen de verkopen met 35 procent. vooral vanwege een nieuwe lijn MRI-scanners.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.