Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
12
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Onderhandse gunning stadsvervoer slecht voor efficiency

Het openbaar vervoer in de drie grote steden is vanwege de onderhandse gunning aan stadsvervoerbedrijven minder efficient. De steden zouden te weinig zicht hebben op de bedrijfsvoering van de stadsvervoersbedrijven.


Dat blijkt uit een rapport van het ministerie van Verkeer & Waterstaat. dat het Financiele Dagblad in handen heeft gekregen. Een aanbesteding zoals in het streekvervoer zou de efficientie verbeteren.

In Amsterdam. Rotterdam en Den Haag is er vooral weinig zicht op de beheerkosten en het onderhoud van het stadsspoor. Over de relatie tussen financien en resultaat is maar weinig bekend. waardoor geen prijs-prestatievergelijking kan worden gemaakt.

In het rapport is een vergelijking gemaakt met het busstreekvervoer en het onderhands gegunde busvervoer in Amsterdam. Daaruit komt naar voren dat de efficientie van het openbaar vervoer in de regio sterker is toegenomen dan in de hoofdstad. Met name de productiviteit van de chauffeur op de streekbus is fors verbeterd.
 
Ook zou het vervoer in Amsterdam goedkoper kunnen. Het GVB zou 20 tot 30 procent kunnen besparen. door efficienter te werken. Voor Amsterdam zou dat een besparing van ja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.