Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
12
09
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door ANP
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Ondernemers: doorgaan met uitvoering Duurzaamheidsakkoord

De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland gaan door met het Duurzaamheidsakkoord dat zij gesloten hebben met het Nederlandse kabinet. De ondernemingsorganisaties zien geen reden hun toezeggingen te heroverwegen naar aanleiding van de uitkomsten van de klimaattop in Kopenhagen.

In het akkoord heeft het georganiseerde bedrijfsleven met de Nederlandse overheid afgesproken zich vergaand te zullen inspannen om de Nederlandse economie te verduurzamen, onder de voorwaarde dat de overheid de concurrentiepositie van het bedrijfsleven beschermt. Daarbij moeten innovaties (die ook geëxporteerd kunnen worden) de motor zijn om van verduurzaming een economisch succes te maken.

Terwijl 'Kopenhagen' het gelijke internationale speelveld nog niet biedt, moet niettemin het Duurzaamheidsakkoord met deze innovatieaanpak worden voortgezet. De ondernemingsorganisaties verwachten van de Nederlandse overheid nu wel langs andere wegen een goede borging voor de concurrentiepositie van het bedrijfsleven. Alleen dan is de in het Duurzaamheidsakkoord opgenomen Europese doelstelling van 20% minder uitstoot van CO2 in 2020 ook in Nederland te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.