Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
02
05
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: E-procurement
Soort:

Ondernemers iets positiever gestemd

Het producentenvertrouwen in de industrie kwam in februari 2005 uit op -0.1. Dit is iets hoger dan in januari. De lichte stijging van het producentenvertrouwen volgt op drie maanden van daling. De ondernemers verwachten dat de productie in de komende drie maanden zal toenemen.
In december vorig jaar lag de omzet van de Nederlandse industrie 11 procent hoger dan in december 2003. In de periode november-december van vorig jaar lag het productievolume. gecorrigeerd voor seizoeninvloeden en werkdagen. 0.4 procent lager dan in de periode september-oktober.

Het producentenvertrouwen is een stemmingsindicator voor de industrie. Het cijfer is samengesteld uit drie deelindicatoren: de verwachte productie in de komende drie maanden. het oordeel over de voorraden gereed product en het oordeel over de orderpositie.

Het producentenvertrouwen is in februari verbeterd doordat meer ondernemers een stijging van de productie verwachten in de komende drie maanden. Vooral producenten van consumptiegoederen zijn positiever geworden. Het oordeel van de industri?le ondernemers over hun orderpositie is vrijwel onveranderd. Over hun voorraad gereed product zijn de ondernemers iets minder tevreden.

klik hier voor het vollediage bericht
Bron: CBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.