Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
05
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Column
Soort:

Online-betalingen met iDEAL sterk gegroeid

Transacties via de onlinebetaalmethode iDEAL zijn vorig jaar fors toegenomen. Ongeveer vijftien procent van alle online-aankopen werd in 2006 via iDEAL gedaan. terwijl dit in 2005 nog slechts ??n procent bedroeg. Dat blijkt uit een onderzoek van eigenaar Currence. waaronder ook Chipknip en PIN vallen.


De snelle opmars van iDEAL. dat twee jaar geleden de Nederlandse betaalmarkt betrad. gaat ten koste van traditionele betaalmethoden zoals de creditcard (van 19 naar 13%). Uit het onderzoek dat Currence liet uitvoeren door Blauw Research blijkt dat consumenten meer vertrouwen hebben in de veiligheid van iDEAL (73%) dan in de veiligheid van de creditcard (32%). Dit heeft volgens Currence vooral te maken met het feit dat internetbetalingen via iDEAL plaatsvinden in de vertrouwde sfeer van het internetbankieren. Ook worden de snelheid (73%) en het gemak (72%) van iDEAL gewaardeerd.

Volgens Currence blijft iDEAL doorgroeien in 2007. In maart van dit jaar werden een miljoen transacties met de betaalmethode gedaan. tegen drie miljoen transacties in de tweede helft van vorig jaar. Die sterke toename zou te maken kunnen hebben met de media-aandacht voor iDEAL aan het einde van 2006. Volgens marktonderzoeker Millard Brown gebruikte 27% van de consumenten iDEAL in november. terwijl dit eind juni nog 15% was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.