Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
07
11
Michèle Giebing
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Michèle Giebing
Dossier: Inkoop
Soort:

Online inkoop laat te wensen over

Door het grote aanbod online marktplaatsen voor inkoop is het voor veel ondernemers lastig een goed overzicht te houden. Ook zijn aanbestedingen voor overheidsinstellingen in de meeste gevallen te groot voor hen. 

Uit een peiling van FNV Zelfstandigen blijkt dat online marktplaatsen opgericht door overheidsinstellingen niet aantrekkelijk zijn voor ondernemers, doordat er te veel verschillende regels en procedures zijn. Bijna de helft van de respondenten geeft aan dat zij geen ervaring hebben met inkoop bij de overheid via online marktplaatsen.

Coördinatie
“Doordat iedere marktplaats van de overheid haar eigen spelregels, inlogprocedures en een verschillend ontwerp van de website heeft zien veel ondernemers door de bomen het bos niet meer. Het zou daarom beter zijn als alle online marktplaatsen landelijk worden gecoördineerd. Online marktplaatsen kunnen bovendien veel succesvoller zijn als de belangen van opdrachtgevers en aanbieders beter op elkaar worden afgestemd. Bijvoorbeeld door in de procedures ook altijd een terugkoppeling op te nemen met informatie over de winnaar, het aantal aanbiedingen en het gegunde tarief”, zegt Linde Gonggrijp, directeur van FNW Zelfstandigen op Telegraaf.nl.

Michèle Giebing
Door Michèle Giebing
Michèle Giebing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.