Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
08
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Duurzaam inkopen, Inkoop
Soort:

Online supermarkt met optimale keten en inkoopvoordeel

De nieuwe online supermarkt Picnic wil een goedkoper en duurzamer alternatief bieden voor de fysieke supermarkt. Picnic heeft naar eigen zeggen de keten geoptimaliseerd, door zoveel mogelijk tussenschakels te elimineren. Daarnaast werkt de start-up samen met Boni. Boni kan, als Superunie-lid, vrij gunstige inkoopprijzen bedingen.

Marketingexpert Paul Moers toont zijn twijfels over het concept: “Boni is één van de kleinste partijen en tegen de ‘inkooppower’ van Albert Heijn kun je simpelweg niet op”. Toch denkt Picnic wel een laagste prijs garantie te kunnen geven. Doordat het bedrijf geen dure panden, grote voorraden of veel personeel heeft, denken de ondernemers de prijzen te kunnen drukken. Zo schrijft Z24.

Duurzaam alternatief
Doordat het bedrijf op basis van de ontvangen bestellingen inkopen doet, de leveranciers ‘s nachts de bestellingen leveren en de boodschappen de dag erna direct naar de consument worden verzonden, is er geen verspilling van eten. Daarnaast bezorgt Picnic de boodschappen in elektrische busjes, die volgens de oprichters volledig emissievrij zijn. Met deze maatregelen wil het bedrijf zijn duurzaamheid aantonen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.