Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
06
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

'Onnodige' aanbestedingsprocedures kostten zorgsector 80 miljoen

De aanbestedingprocedures die de afgelopen jaren door veel ziekenhuizen gestart zijn hebben de zorgsector ruim 80 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit onderzoek van organisatie FHI. dat 350 bedrijven vertegenwoordigt in de branches Medische Technologie en Laboratorium Technologie.


FHI concludeert dat die kosten onnodig zijn geweest omdat de procedures door rechtsonzekerheid en onduidelijke regelgeving ten onrechte zijn gevolgd. Om het zekere voor het onzekere te nemen hebben ziekenhuizen de voorbije jaren binnen een juridische vacuum een aanvang genomen met aanbestedingsprocedures. Daarbij zijn volgens FHI omvangrijke kosten gemaakt voor juridisch advies. administratieve inspanningen. opleidingen en het inhuren van externe consultancy bij aanbestedingen.


Eerder deze maand vernietigde de Hoge Raad de bepaling van het gerechtshof van ''s Hertogenbosch uit 2005 dat het Amphia Ziekenhuis in Breda onder de Europese aanbestedingsregels viel. Door deze uitspraak lijkt het erop dat de aanbestedingsplicht definitief niet geldt voor de ziekenhuismarkt. FHI hoopt dat algemene en academische ziekenhuizen nu afscheid nemen van de aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.