Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
07
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Ontslaggolf bestuurders thuiszorg vanwege aanbieden onder kostprijs

Er is sprake van een ontslaggolf van bestuurders van zorginstellingen. In de thuiszorg komt dat onder meer door het aanbieden van zorg onder de kostprijs bij openbare aanbestedingen. Dit meldt de NVZD in De Volkskrant.


De NVZD. de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg. heeft geconstateerd dat er dit jaar in de gehele zorgsector al 50 bestuursleden de laan zijn uitgestuurd. terwijl de teller in 2007 op 32 ontslagen stond.

In de thuiszorg is ??n van de oorzaken anders dan in de rest van de zorgsector. Door invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is de inkoop van thuiszorg voor een groot deel bij de gemeenten komen te liggen. Met als gevolg openbare aanbestedingsronden waaraan onder de kostprijs werd meegedongen. De thuiszorginstellingen lijden verlies en het bestuur kan vervolgens naar huis.

De Volkskrant vroeg Sierk ter Horst. conflictbemiddelaar bij ontslagen in de zorg. of het aanbieden van diensten onder de kostprijs niet gewoon wanbeleid is. ‘Dat kun je zeggen. maar vaak hadden de thuiszorginstellingen niet veel keus’. aldus Ter Horst. ‘Het was kiezen of delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.