Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
09
10
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Outsourcing
Soort:

Open netwerk e-invoicing succesvol

“Een jaar geleden groeide de omvang van het aantal e-facturaties niet”, vertelt IIkka Sihvo, CEO van Basware. ”Gelukkig is dat inmiddels veranderd.” Sihvo bezocht onlangs de Nederlandse vestiging van Basware, voor Inkopers-Café een goede gelegenheid om de Fin te vragen naar ontwikkelingen op het gebied van Purchase to Pay-oplosssingen. “Onze focus ligt op het open e-invoicing-netwerk.”

Traditionele netwerken werken volgens Sihvo niet in deze wereld. “Wij brengen verkopende en aankopende partijen bij elkaar via lokale en wereldwijde e-invoicing partners. Ons open netwerk is erg succesvol. Inmiddels verwerken we zo’n 10 miljoen documenten per jaar.” Bij traditionele netwerken kunnen afnemer en verkoper alleen via de serviceprovider van de verkopende partij met elkaar in contact komen. Via het open netwerk van Basware kunnen leveranciers rechtstreeks inloggen bij de lokale operator die dan de facturen automatisch voor de afnemer verwerkt. Hierbij maakt het niet uit wie de operator of wat de locatie is.

Vernieuwing
In de (door)ontwikkeling van het systeem richtte het bedrijf zich met name op de minimalisatie van menselijke handelingen. “Het hele proces gebeurt bijna automatisch. De klant heeft niets meer met papieren documenten van doen. Basware heeft een complete ‘outsource service’.” Behalve dat spreekt Sihvo ook over de belofte die Basware deed over ‘supplier activation’, waarbij leveranciers op drie vernieuwende manieren toegang krijgen tot hun open netwerk. Sihvo: “Er zijn verschillende technologieën voor verschillende type bedrijven en verschillende bedrijfsgroottes. Voor het digitaal verwerken van duizenden facturen in korte tijd kun je bijvoorbeeld met behulp van een SAP-connectie direct documenten ons netwerk insturen. Voor bedrijven met een paar honderd facturen per maand is er de ‘medium site connection’, een tussenliggend ERP-systeem dat werkt als een soort van printerdriver. Het hoeft alleen geïnstalleerd te worden en de facturen komen binnen op ons netwerk.” Ook voor kleine bedrijven met tien tot twintig facturen per jaar is er een oplossing. “Voor bedrijven die weinig met facturatie van doen hebben, is er een kleine webgebaseerde verbinding. Zij kunnen hun facturen via een network portal invoeren en Basware doet de rest.”

Lees hier het tweede deel van het interview met IIkka Sihvo.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.