Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
03
11
Niels Achtereekte
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Niels Achtereekte
Dossier: Inkopers-Cafe.nl
Soort:

Opleiding inkoper moet interdisciplinair

De internationale inkoopbranche heeft een ‘mensenprobleem’. Er zijn vele talentmanagementprogramma’s, maar die leveren niet de juiste mensen op. Dat stelt Paul Teague, redacteur bij Procurement Leaders.

Teague baseert zich onder andere op uitlatingen van Hester, vice president en CPO van Smith International, een leverancier in de gas- en oliewinningbranche. Die benadrukt de behoefte aan executives die brede kennis hebben en internationaal inzicht voor succes in de internationale economie. Hester sprak hierover tijdens een rondetafelgesprek over risk management dat Procurement Leaders organiseerde. De overige aanwezigen gaven aan hetzelfde risico te zien, zo schrijft Teague.

Omliggende functies uitvoeren
Maar waar ontbreekt het dan aan? Onder andere aan educatie in corporate finance (het CFO-perspectief), zakelijk recht, personeelsmanagement en logistiek, zo stelt Teague. De kern is meer te begrijpen van de vraagstukken die collega’s van CPO’s dienen op te lossen. Daarbij mogen ook computerkunde en statistiek prominenter in beeld komen en dienen toekomstige inkoopmanagers zich meer te scholen in communicatie tussen verschillende culturen. “En als ze aan hun eerste baan in inkoop beginnen, stel ik voor dat ze eerst drie tot zes maanden omliggende functies uitvoeren. Zo kunnen ze de rol van de mensen die ze moeten bedienen beter begrijpen”, stelt Teague. Hij pleit voor een breed, interdisciplinair programma onder een naam als ‘business-cycle management’.

Niels Achtereekte
Door Niels Achtereekte
Niels Achtereekte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.