Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
11
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Rosa de Buisonjé
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Opleidingen onvoldoende ingericht op inkooptalent

De vraag naar inkoopprofessionals zal de komende tijd stijgen als gevolg van de ontwikkeling van de inkoopsector. Het aantal professionals neemt echter af.

Miluska Bleeker, researcher bij InQuest, stelt dat inkoop als vak onder studenten relatief onbekend is. “In opleidingen als Commerciële Economie en Logistiek wordt het belang van inkoop wel belicht, maar te weinig benadrukt”, stelt zij in een column. Volgens Bleeker zijn de opleidingen dan ook onvoldoende ingericht op het inkooptalent. Het grootste gedeelte van de huidige inkoopprofessionals is toevallig in het vak terecht gekomen. “Dit bewijst dat de inkoopprofessionals ontstaan door praktijkervaring”, concludeert Bleeker.

Investeer in generatie Y
Om een tekort aan inkoopprofessionals op grote schaal te voorkomen, zal er geïnvesteerd moeten worden in de zogenoemde ‘generatie Y’. Volgens Bleeker is er nu al een tekort aan opgeleide inkoopspecialisten aan de onderkant van de markt. “De investeringen zullen door generatie Y absoluut terugverdiend worden door de leergierigheid en loyaliteit die deze generatie kenmerkt”, overtuigt de researcher.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.