Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
10
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: E-procurement
Soort:

Orders technologische industrie gedaald

Het aantal orders in de technologische industrie is in het derde kwartaal met 3.8 procent gedaald. Dit bleek maandag uit een onderzoek dat de technologisch-industriële branchevereniging FME-CWM onder haar leden heeft gedaan. Ongeveer 40 procent van de ondervraagde ondernemers heeft de orderontvangst in het derde kwartaal zien afnemen. Bij 34 procent van de bedrijven nam het aantal orders nog wel toe. 17 procent van de ondernemers registreerde een gelijk blijvend aantal orders.

De sector is ten opzichte van een half jaar geleden flink negatiever geworden over de economische vooruitzichten. In april verwachtte nog slechts 47 procent van de ondervraagden negatieve effecten van de kredietcrisis op hun omzet. Inmiddels is dat 82 procent. De verslechterende economie is ook te zien in de omzetverwachtingen. De bedrijven rekenen voor de tweede helft van het jaar op een omzetdaling met 3 tot 3.5 procent. De eerste helft van het jaar werd op jaarbasis nog een stevige groei genoteerd. waardoor over heel 2008 een plus van 1.6 procent overblijft.

Naar verwachting zal de groei ook in 2009 op dit niveau liggen. Dit is vooral te danken aan de export die met 3.8 procent zal toenemen. De 2700 leden van de vereniging halen meer dan de helft van hun gezamenlijke jaaromzet van ruim 69 miljard euro uit het buitenland. Volgens algemeen directeur Frans van Hove van FME profiteert de sector van zijn aanwezigheid in opkomende markten. ..De Nederlandse technologische industrie is heel sterk aanwezig in bijvoorbeeld Brazilië. Rusland en Azie. Daar zit heel nadrukkelijk de groei."

(c) ANP 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.