Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
12
09
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Eline van den Broek
Dossier: Outsourcing
Soort:

Outsourcing groeit gestaag

Het uitbesteden van bedrijfsprocessen is de afgelopen jaren steeds gangbaarder geworden. Dat blijkt uit een bericht in de jaarlijkse Consultancy Guide van Computable.

De ICT-gids vroeg experts naar de ontwikkeling van het “uit handen geven” van één of meer bedrijfsactiviteiten aan een dienstverlenende onderneming of toeleverancier. Uitbesteding kan gaan om het elders laten uitvoeren van bepaalde zakelijke processen, zoals salaris- en personeelsadministratie, financiën, maar ook om inkoop of facturering.

De ontwikkelingen ten aanzien van business process outsourcing (BPO) lijken in Nederland gestaag te gaan, maar Marc Korthout, Outsourcing Director van Accenture Nederland, verwacht groei. Met name in klantspecifieke BPO-opdrachten, zoals het overnemen van het ordermanagement of het beheren van tijdelijke arbeidskrachten, zullen volgens hem toenemen.

Ook andere vormen van outsourcing lijken toe te nemen. Volgens het commentaar in de Computable-gids vereist outsourcing een strakke regie. "Het woord outsourcing doet vermoeden dat je iets buiten de deur zet. Maar niets is minder waar", is het commentaar van Frits Timmermans van SPS in de Consultancy Guide. "Als opdrachtgever houd je de verantwoordelijkheid en word je geacht de regie stevig in handen te houden."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.