Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
01
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Global, Outsourcing
Soort:

Outsourcing naar lagelonenlanden geen gouden zet

Outsourcing naar lagelonenlanden geen gouden zet

Productie en bevoorrading verplaatsen naar opkomende economieën is niet langer de beste oplossing voor wereldwijd opererende bedrijven, dat concluderen de onderzoekers van het Global Supply Chain Institute van de Universiteit van Tennessee. Verwacht wordt dat wereldwijde supply chains uiteen zullen vallen in een aantal 'supply and demand' kwesties. Dit houdt in dat regionale inkoop en productie de vestigingen in de betreffende regio zullen voorzien van een groot deel van de benodigdheden.

Outsourcing van productie naar onder meer Zuidoost-Azië is veelal gedreven door kostenreductie op de korte termijn, maar de ‘total cost of ownership’ vallen vaak veel hoger uit dan gepland. Iets waar, volgens de onderzoekers, onvoldoende rekening mee wordt gehouden door bedrijven. Globalisering vergroot de kosten, complexiteit en het risico, en het besturen van deze aspecten kan een grote uitdaging zijn.

Zoek dichter bij huis
De Universiteit van Tennessee zegt in haar onderzoek dat organisaties in het ene land nog te veel afhankelijk zijn van het hoofdkantoor in het andere land. Zij krijgen hierbij te maken met verschillende regels om het materiaal te leveren of de producten in de markt te zetten. Bedrijven die aandacht besteden aan de bijkomende kosten van wereldwijde supply chains, focussen meer op outsourcing naar nabij gelegen landen, of halen zelfs werk terug naar het eigen land.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.