Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
02
12
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: NEVI
Soort:

Overeenkomst NEVI en MVO Nederland

Om duurzaam inkopen een stap verder te brengen, gaan NEVI en MVO Nederland Academie nauwer samenwerken. Onlangs tekenden Jan Willem van der Meer, directeur NEVI Netwerk, en Mark Huis in ’t Veld, hoofd Partners en Producten MVO Nederland, daartoe een samenwerkingsovereenkomst.

Vorig jaar adviseerden NEVI en MVO Nederland, eigenaar van de MVO Nederland Academie, samen met VNO-NCW, MKB Nederland en De Groene Zaak de overheid over de professionalisering van haar duurzaam inkoopbeleid. Beide partijen nemen nu zelf het initiatief om overheidsinkopers en in- en verkopers uit het bedrijfsleven voldoende bagage te geven voor het nieuwe duurzaam inkopen. Zij doen dat onder andere door gezamenlijk workshops, trainingen en masterclasses aan te bieden over dit onderwerp.           

Noodzakelijk middel
Zowel NEVI als MVO Nederland heeft zich gecommitteerd aan het stimuleren van duurzaamheid. Beide partijen doen dat vanuit hun eigen rol. NEVI draagt het belang van de professionalisering van inkoop uit en ondersteunt inkopers in hun kennis- en persoonlijke ontwikkeling. MVO Nederland stelt haar kennis over alle facetten van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) ter beschikking aan ondernemers met MVO-ambitie. “Die twee doelgroepen hebben elkaar hard nodig om een nieuwe golf van duurzaam ondernemen tot stand te brengen,” aldus Willem Lageweg, directeur MVO Nederland. “Wij zien de gezamenlijke  opleidingen als een noodzakelijk middel om inkopers van overheden en in- en verkopers uit het bedrijfsleven concrete handvatten te bieden voor duurzaam inkopen. Onderdeel daarvan is dat we overheid en bedrijfsleven met elkaar in contact gaan brengen, onder andere door middel van informatiesessies en marktontmoetingen.”

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.