Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
02
11
Robert van der Meer
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Robert van der Meer
Dossier: Inkopers-Cafe.nl
Soort:

Overheid Engeland 1,5 miljard meer kwijt aan inkoopfraude

Uit een rapport van de Engelse National Fraud Authority (NFA) eind vorige maand, blijkt dat fraude het Verenigd Koninkrijk totaal jaarlijks meer dan 38 miljard pond kost. Een groot deel komt door inkoopfraude.

Volgens de Annual Fraud Indicator, dat jaarlijks berekent hoeveel geld fraude het Verenigd Koninkrijk kost, is de centrale overheid anderhalf miljard pond per jaar kwijt aan frauduleuze activiteiten bij de procurement. Dat stelt de website Supply Management. Daar komt bij dat lokale overheden, zoals gemeenten, bij elkaar opgeteld 855 miljoen pond per jaar verliezen door fraude in hetzelfde vakgebied. Een ander rapport noemt inkoopfraude als de meest voorkomende vorm van fraude in het Verenigd Koninkrijk.

Vaker letten op fraude

Simon Bevan, hoofd fraude bij accountantsbedrijf BDO International, zegt dat men steeds vaker kijkt naar fraude, ook bij procurement. “Omkoperij is een opkomende vorm van fraude. Maar het is belangrijk dat we zowel naar oude als nieuwe risico’s kijkt en niet alleen naar de meest recente.” Bernard Herdan, chief executive van de NFA: “Het maakt niet uit of je in de publieke of private sector werkt of als individuele burger handelt. Het is belangrijk dat we samenwerken om de opkomst van fraude tegen te gaan.” De NFA is een tak van het Openbaar Ministerie van het Verenigd Koninkrijk dat fraude in kaart brengt en bestrijdt.

Robert van der Meer
Door Robert van der Meer
Robert van der Meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.