Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
02
11
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Overheid ga door met duurzaam inkopen

De overheid moet gewoon door gaan met duurzaam inkopen. Zo reageert de NEVI op het onlangs verschenen advies van Actal waarin staat dat het inkoopbeleid innovatie in de weg zou staan en leidt tot oneerlijke concurrentie.

De duurzame inkoop door de overheid is te duur en levert te weinig op. Dat schreef het NRC Handelsblad eind vorig jaar. De krant baseerde zich op advies van adviescollege Actal aan staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur & Milieu. Actal liet KPMG het duurzaamheidsbeleid voor overheidsinkoop onderzoeken. NEVI komt nu met een reactie. Het kennisnetwerk bestrijdt het advies.

Negeren

Volgens NEVI doet het advies van Actal geen recht aan de complexiteit van duurzaam ondernemen. “Actal baseert zich op een onderzoeksrapport van KMPG over dit onderwerp, maar negeert een deel van dat rapport. Dat is jammer, want hier staan interessante aanknopingspunten in om de principes van duurzaam inkopen verder en beter door te voeren. Dat is waar het naartoe moet gaan. Niet terugschrikken, en het kind met het badwater weggooien, maar leren, lef tonen en verder gaan!”, zo staat op de website van NEVI.

Lees de complete reactie van NEVI op www.nevi.nl

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.