Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
08
05
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Overheid houdt veel ondernemers buiten de deur'

Overheidsinstellingen stellen onredelijk hoge selectie-eisen aan bedrijven die voor opdrachten in aanmerking willen komen. Die hoge eisen en de papieren rompslomp die eraan gekoppeld is. zorgen er voor dat veel bedrijven de overheid als mogelijke opdrachtgever hebben afgeschreven. Dit blijkt uit een onderzoek van het VNO-NCW-opinieblad Forum onder 948 ondernemingen.

Van de onderzochte bedrijven vindt tweederde de selectie-eisen voor overheidsopdrachten te hoog. Slechts een kwart vindt de eisen precies goed (en 7 procent vindt ze te licht). Selectie-eisen zijn bijvoorbeeld ervaringseisen (heeft het bedrijf eerder soortgelijke opdrachten uitgevoerd?). maar ook eisen van financi?le draagkracht (omzet en andere financi?le gegevens).
Uit het Forum-onderzoek blijkt dat veel bedrijven vinden dat de hoge selectie-eisen tot gevolg hebben dat overheidsinstellingen voortdurend zaken blijven doen met "enkele bekende" bedrijven. "Heb je geen ervaring met het bouwen van een school (toch een simpel gebouw met simpele installaties). dan zal je er ook nooit een g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.