Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
06
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Payroller klaagt Gooische gemeenten aan

Het uitzendbedrijf Personality Payrolling stapt naar de rechter vanwege een gemiste gemeentelijke aanbesteding. Ze vinden dat er onredelijke eisen zijn gesteld. Volgens advocaat Grunbauer. die de Gooische gemeenten bijstaat. had de Payroller om andere redenen al geen kans gemaakt om de aanbesteding te winnen. Dit meldt de Baarnsche Courant.


Referenties
Zestien gemeenten. waaronder meer Soest. Baarn. Hilversum en Amersfoort. hadden de sinds 1995 bestaande band met uitzendbureau Start beëindigd en de opdracht openbaar aanbesteed. Vier uitzendbureaus. waaronder Personality Payrolling. dongen mee naar de opdracht. Laatstgenoemde kon echter geen referenties van drie gemeenten opgeven en kreeg volgens eigen zeggen om die reden de opdracht niet.

Onredelijk
Personality Payrolling vindt nu dat er onredelijke eisen zijn gesteld en is van mening dat de aanbesteding over moet worden gedaan. Ze beargumenteren dat zij weliswaar geen gemeenten als referenties kunnen opvoeren. maar wel veel ervaring in het bedrijfsleven hebben en vijftig verschillende cao`s toepassen. Zoveel verschil met het bedrijfsleven heeft de overheid niet. aldus de payroller tegenover De Baarnsche Courant. Vorig jaar december klaagde MKB-Nederland dezelfde groep gemeenten al aan omdat het in hun ogen door de gezamenlijke aanbesteding onmogelijk was voor kleine ondernemers om aan de aanbestedingseisen te kunnen voldoen. De rechter oordeelde toen dat gemeenten hun krachten moeten kunnen bundelen om zo kostenefficiënter te kunnen inkopen.

De uitspraak volgt op 20 juni.

Lees hier meer over dit nieuws

Lees hier het artikel over de zaak MKB-Nederland versus gemeentenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.