Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
03
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Inkoop
Soort:

Peugeot en Opel fuseren voor inkoopvoordelen

Het samengaan van PSA, het Franse moederbedrijf van Peugeot en Citroën, en het Duitse automerk Opel heeft voordelen voor de schaalgrootte. PSA is nu de op een na grootste autofabrikant van Europa. Voor toeleveranciers brengt dit onzekerheid. Dit meldt de Volkskrant.

Een reden dat het Franse bedrijf Opel wilde kopen, was schaalgrootte. Door samen te gaan met Opel zou er sprake zijn van kostenvoordelen door de gezamenlijke inkoop en het samenvoegen van bedrijfsonderdelen. De hoop van PSA is dat door deze synergie de winstgevendheid van het totaal wordt vergroot.

Technologie elektrische auto
Een andere, misschien nog belangrijkere reden, is dat het moederbedrijf van Opel, General Motors, de technologie van elektrisch rijden beheerst. Het bouwen van elektrische auto’s wordt steeds belangrijker in de auto-industrie, maar het maken van bijvoorbeeld een elektrische aandrijflijn is zeer gespecialiseerd. Die kennis had PSA nog niet.

Gebruiken of inkopen
Het is nog niet duidelijk of General Motors ook daadwerkelijk zijn technologie heeft verkocht. PSA geeft aan te verwachten dat General Motors meewerkt in de toepassing van technologieën die verband houden met de elektrische auto. Of dat inhoudt dat het Franse bedrijf de technologie mag gebruiken, of moet inkopen, is niet bekend. Maar zolang PSA elektrische auto’s kan produceren, kan het bedrijf in ieder geval meekomen in de markt.

Onzekerheid
Nu PSA de op een na grootste autofabrikant van Europa is, kan het zijn dat de productie van elektrische auto’s groter wordt. Voor toeleveranciers kan dit onzekerheid brengen. Zeker als die toeleveranciers vooral verbrandingsmotoren en versnellingsbakken leveren.  

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.