Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
04
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Alexandra Blikman
Dossier: Sourcing / Outsourcing
Soort:

Philips winnaar Dutch Sourcing Awards 2011

Enexis en Rabobank winnaars Step Change en Sustainability Awards
Rotterdam, 15 april 2011 - Philips is tijdens het jaarlijkse Dutch Sourcing diner als overall winnaar van de Dutch Sourcing Awards uit de bus gekomen. Deze jaarlijkse competitie is een initiatief van de Foundation Forward Procurement. De Dutch Sourcing Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlands inkoopteam dat een toppresentatie heeft neergezet. Ook zijn er awards voor bijzondere prestaties binnen de categorieën Operational Excellence, Step Change en Sustainability. Enexis en Rabobank gingen met respectievelijk de laatste twee naar huis.

Klik hier voor de fotoimpressie

"Philips is de terechte winnaar. Hun inkoopprestaties zijn leading edge in Nederland, maar ook daarbuiten en inspirerend voor andere inkooporganisaties," aldus Bart Vos, juryvoorzitter en hoogleraar Inkoopmanagement aan de Universiteit van Tilburg. Philips won ook een award in de categorie Operational Excellence. De jury prijst de wijze waarop op mondiale schaal het totale facility management is ondergebracht bij twee leveranciers. Vanuit een oriëntatie gericht op klanttevredenheid en continue prestatieverbetering heeft zij grote kostenvoordelen behaald.
Andere winnaars waren Enexis en Rabobank in de categorieën Step Change en Sustainability. Enexis ontving lof voor de integrale TCO aanpak bij de inkoop van 'mobiele werkplaatsen' - de auto's van monteurs. Met oog voor standaardisatie, transparantie en duurzaamheid, is de inkoop op een andere wijze neergezet met de gebruikers en het primaire proces als centrale aandachtspunt. Rabobank won de award vanwege de visie op duurzaamheid in de keten van koffie, van crop-to-cup. Deze benadering heeft geleid tot kwaliteitsverbetering voor gebruikers en bovendien lange termijn afnamegarantie bij lokale boeren.

De stichting wil met de Dutch Sourcing Awards de ontwikkeling van de inkoopfunctie stimuleren door topprestaties op het gebied van sourcing onder de aandacht te brengen. "In het verleden was de inkoop enkel gericht op het verlagen van prijzen. Door echter ook te kijken naar de toegevoegde waarde en specifieke kennis die leveranciers bieden, kunnen nog betere resultaten behaald worden. Denk bijvoorbeeld aan leveranciers die je verder kunnen helpen op het vlak van innovatie of duurzaamheid. Door hier oog voor te hebben, kan de inkoop naadloos aansluiten op de strategie van ondernemingen. De drie award winnaars zijn toonaangevend op dit gebied," aldus Gert van der Heijden, initiatiefnemer van de Dutch Sourcing Awards en director binnen Deloitte.

Over de Dutch Sourcing Awards
De Dutch Sourcing Awards is een initiatief van Foundation Forward Procurement om bijzondere prestaties op het gebied van inkoop te erkennen. Topprestaties worden niet neergezet door individuen maar door teams. Daarom beloont de foundation het gehele inkoopteam. Een tiental juryleden onder leiding van Bart Vos bekroont drie teams voor een project of initiatief in één van de volgende categorieën:

Operational Excellence
De jury reikt deze prijs uit aan de organisatie die de besturing en organisatie van de inkoopfunctie naar het hoogste niveau heeft weten te tillen door verbetering en/of vernieuwing.

Step Change
De jury kent deze prijs toe aan de inkooporganisatie die de grootste stap voorwaarts heeft gezet in professionaliteit.

Sustainability
Deze prijs is voor het team dat duurzaamheid het beste heeft geïntegreerd in de bedrijfsprocessen binnen de organisatie en duurzaamheid succesvol in de inkooporganisatie heeft weten te borgen.
Daarnaast is er een overall prijs voor het allerbeste inkoopteam.
De Dutch Sourcing Awards worden ondersteund door diverse partners, waaronder Deloitte, Unilever en Heineken. Kijk voor meer informatie op www.dutchsourcingawards.com.

Door Alexandra Blikman
Persvoorlichter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.