Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
10
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

'Philips zet leveranciers onder druk'

Philips wil minstens tien procent minder uitgeven aan grote internationale dienstverleners. De rekeningen aan Phillips van hotelketens, vliegtuigmaatschappijen, leveranciers van kantoorartikelen, transporteurs, autoleasebedrijven of pakketdiensten moeten goedkoper. Vertegenwoordigers van zeventig grote dienstverlenende bedrijven hebben dat te verstaan gekregen. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Die bedrijven dienen bij Philips doorgaans rekeningen in van een miljoen per jaar of meer. De besparingen moeten Philips tot 2016 wereldwijd een miljard per jaar opleveren. Soms komen de nieuwe bezuinigingen bovenop 'kortingen' die Philips verschillende leveranciers al eerder heeft opgelegd in het kader van kostenbesparingsprogramma's.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Reacties:

 • Anoniem | 08-10-2014 om 16:06

  Initiatief: Sooner and More V ???

 • Anoniem | 08-10-2014 om 16:26

  Dan mag de kwaliteit zeker ook 10% nasar beneden? Dit is bijzonder dom om alleen maar op kosten te letten en niet het innovatief vermogen en besparende voorstellen van de leverancier te benutten.

 • Anoniem | 12-10-2014 om 13:32

  Sense or simplicity?

 • Anoniem | 16-10-2014 om 14:15

  eerste keer was 1996 in het kader van OCOO en 2de keer volgens mij toen B Kux CPO werd… en door. En mensen vragen mij wel eens: “hoe kan het dat de inkopers bij Philips wel elk jaar besparingen rapporteren?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.