Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
05
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

PIANOo mag door tot 2011

PIANOo mag blijven bestaan. Minister Van der Hoeven heeft de levensduur van het aanbestedingsnetwerk verlengd tot 2011.

Directeur Wouter Stolswijk van PIANOo reageert blij op het besluit van de minister. Op PIANOo.nl zegt hij "De evaluatie was positief en ik ben blij dat de minister met haar besluit de lijn van het rapport heeft gevolgd. PIANOo is opgericht als tijdelijke dienst en heeft dus niet het eeuwige leven. Maar we gaan de komende jaren hard aan de slag om ervoor te zorgen dat overheden nog beter gaan aanbesteden."

Uit de evaluatie door EIM blijkt dat 81 procent van de ondervraagde aanbestedende diensten gebruik maakt van PIANOo-desk. In totaal wisselen 2700 inkopers daar kennis uit. Het digitale netwerk kreeg van zijn gebruikers gemiddeld een 7.4.

Toch was er ook ernstige kritiek op het functioneren van PIANOo. Respondenten klaagden over de juridische fouten en onjuistheden in de adviezen die Pianoo verleent. De reden voor het hoge beoordelingscijfer zou volgens de onderzoekers liggen in het gegeven dat de informatie op Pianoo gratis en laagdrempelig is.

Ook zou PIANOo te weinig sturing krijgen van het ministerie van Economische Zaken. De stuurgroep zal volgens de nieuwe plannen aangescherpt worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.