Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
03
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

'Pianoo voldoet niet als kenniscentrum'

Aanbestedingscentrum Pianoo werkt zonder duidelijk doel of missie en voldoet niet als kenniscentrum. Dat staat in een geheime evaluatie in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.


Opmerkelijk genoeg krijgt de organisatie een 7.3 als gemiddeld rapportcijfer en pleiten weinig respondenten voor opheffing van de organisatie. De evaluatie is gebaseerd op 653 enquêtes en 43 interviews.

Respondenten klagen vooral over de juridische fouten en onjuistheden in de adviezen die Pianoo verleent. De reden voor het hoge beoordelingscijfer zou volgens de onderzoekers liggen in het gegeven dat de informatie op Pianoo gratis en laagdrempelig is.

Voor de schuldvraag wijzen de onderzoekers naar het ministerie van Economische Zaken. Dat zou weinig sturing geven aan Pianoo en de club maar laten aanmodderen. Daardoor zou van een doel of missie geen sprake zijn. Ook de stuurgroep moet het ontgelden. Deze zou een wassen neus zijn door voortdurende wisselingen in het ledenbestand en het voorzitterschap. Slechts drie van de negen leden waren lid bij de start van de organisatie. Bovendien kwamen niet zelden slechts twee leden opdagen tijdens een vergadering. En terwijl de directeur van Pianoo formeel verantwoording hoort af te leggen aan de secretaris-generaal van Economische Zaken. kreeg hij in de praktijk steeds te maken met wisselende ambtenaren.

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken besluit in oktober over het voortbestaan van Pianoo.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.