Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
02
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Pintransacties fors goedkoper voor ABN Amro na nieuw contract Esquens

Esquens heeft in zijn eerste openbare aanbesteding de tarieven van betaaltransacties fors moeten verlagen. Het voormalige Interpay zag ABN Amro een korting van tientallen procenten bedingen. De bank bevestigt tegenover het Financieele Dagblad enkel dat het contract er duidelijk goedkoper is geworden.


Concurrenten van ABN Amro waren onder andere Mastercard. Atos en Origin. Voor Equens is ABN Amro als klant van groot belang. Vorig jaar verwerkte de bank ongeveer een half miljard betaalkaarttransacties. Dat is een derde van alle pintransacties die via Equens plaatsvinden. In 2008 gaat het nieuwe contract van start. In dat jaar lopen overigens ook ING en Rabobank af.

De lagere kosten zullen niet worden doorberekend aan de consument. maar worden geïnvesteerd in nieuwe systemen. Dit laat Maarten Mol. hoofd betalingen van ABN Amro. weten aan het Dagblad. "We streven ernaar dat de tarieven onder de Single Euro Payments Area (Sepa) niet omhooggaan." Het Platvorm Detailhandel verwacht dat de bank geen keuze heeft en wel zal moeten zakken met de prijzen. Consumenten hebben namelijk de keuze om over te stappen.

Bron: Het Financieele Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.