Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
10
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Personalia
Soort:

Plan voor meer groei en duurzaamheid Schiphol

De luchtverkeerscapaciteit op Schiphol moet in de toekomst met 20 procent groeien. zonder dat dit ten koste gaat van het milieu en de bereikbaarheid. Dat is de strekking van een ambitieus plan dat maandag door een aantal grote spelers in de sector is gepresenteerd.


De betrokken partijen willen reizigers opvangen op speciaal ingerichte treinstations om het toenemende grondverkeer voor ontstoppingen te behoeden. Reizigers kunnen op de treinstations inchecken. bagage afgegeven en vervolgens per trein naar de luchthaven reizen. Deze frontports zouden aan de rand van de Randstad gebouwd moeten worden en reizigers lokken door hun goede bereikbaarheid vanaf de snelweg. parkeerruimte en snelle en efficiente treinverbindingen met Schiphol.

Op de luchthaven zelf moet de CO2-uitstoot van grondvoertuigen als tankwagens met 20 tot 50 procent verminderd worden. aldus het plan. Daarvoor zal gekeken worden naar bijvoorbeeld hybride voertuigen en biobrandstoffen. De vliegtuigen moeten ook schoner: de Technische Universiteit Delft werkt al sinds mei aan de ontwikkeling van een ‘ultragroen’ toestel. Daarnaast moet een scherm van geluid absorberende piramides de geluidshinder rond Schiphol tegengaan.

De initiatiefnemers gaan er vanuit dat het plan tientallen miljoenen aan investeringen zal vergen. Een deel daarvan zullen zij voor hun rekening nemen. maar ze verwachten ook een bijdrage van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.