Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
10
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Ploumen roept op tot eerlijke inkooppraktijken textiel

Ploumen roept op tot eerlijke inkooppraktijken textiel

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking roept kledingfabrikanten en inkopers in Bangladesh op tot eerlijke inkooppraktijken in de textielindustrie. Volgens Ploumen worden kledingfabrieken nog vaak het mes op de keel gezet om tegen een lage prijs en onder onmogelijke tijdsdruk te produceren. De minister stelt dat het die laatste paar euro’s en die extra dag productietijd zijn, die het verschil maken tussen gezonde werkomstandigheden en uitbuiting.

Ploumen stelt in een nieuwsbericht van Rijksoverheid: “Om de levens van miljoenen textielarbeiders te verbeteren, moeten inkopende merken niet alleen op de laagste prijs letten, maar ook op milieu en arbeidsomstandigheden. Producenten en inkopers kunnen samen afspraken maken over redelijke werktijden en leefbare lonen van de arbeiders.”

Om dat te bereiken wil Ploumen meer transparantie in het inkoopproces. “Fabriekseigenaren moeten laten zien welke belachelijke lage prijzen betaald worden voor het produceren van onze shirts en broeken. Consumenten hebben recht op transparantie. Geen naaister kan van dat geld een gezin onderhouden. En ook belangrijk: durf af en toe nee te verkopen tegen de grote merken. Hier geldt echt: samen ben je niet machteloos.”

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.