Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
07
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Supply Chain
Soort:

PLUS zoekt alternatieven voor plastic

PLUS zoekt alternatieven voor plastic

Supermarktketen PLUS wil plastic wegwerpartikelen vervangen door artikelen die minder belastend zijn voor het milieu. Het wil dit voor het barbecueseizoen van 2019 voor elkaar krijgen en vraagt daarom het advies van experts. Daarnaast roept het haar leveranciers op om met goede alternatieven te komen.

PLUS probeert daarnaast ook op andere manieren bij te dragen aan de circulaire economie. Zo bekijkt het hoe er minder plastic gebruikt kan worden in de verpakkingen van groente en fruit. Dat heeft tot nu toe geleid tot een plasticvermindering van 20% per jaar, volgens branchemedium AGF.

Hernieuwbare materialen
Volgens AGF wil de supermarktketen ook zoveel mogelijk gebruik maken van hernieuwbaar verpakkingsmateriaal. Een voorbeeld hiervan zijn de plastic flesjes sinaasappelsap die klanten zelf kunnen tappen. Deze bestaan nu voor 50% uit gerecycled PET, bovendien is de plastic etiket vervangen door een papieren variant. De gehele fles is makkelijker te recycleren.

Zwart kunststof
Tot slot wil PLUS in 2019 zwart kunststof volledig uit haar productieproces bannen. Dit materiaal wordt niet herkend door sorteerinstallaties, waardoor verpakkingen die er gebruik van maken niet gerecycled kunnen worden. PLUS heeft op dit moment ongeveer 200 huismerkproducten die met zwart kunststof verpakt worden.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.