Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
08
04
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Economie
Soort:

PMI bereikt record (+video)

De Nederlandse bedrijfsomstandigheden zijn voor de elfde achtereenvolgende maand verbeterd. Dat blijkt uit de jongste Nevi Yacht Inkoopmanagers Index (PMI).

De index steeg in juli tot 56.4; het hoogste niveau in vier jaar. aldus de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement maandag. Voor het eerst sinds april 2001 groeide het personeelsbestand in de Nederlandse productiesector. zij het marginaal. Hierdoor vielen deze maand alle vijf deelindexen positief uit.

De productie nam toe door een scherpe stijging van het aantal nieuwe orders. Bovendien versnelde de groei in hoog tempo. door een sterke vraag naar nieuwe producten en een algemene verbetering van de economie. aldus Nevi.

Jan Snijder: Arbeidsmarkt heeft bodem bereikt

NEVI-voorzitter Jan Snijder was positief naar aanleiding van de cijfers. "Nog een tijdje deze cijfers en dan kan de economische groei zich weer tot de middenmoot van Europa rekenen".

Klik voor een vergroting
Verder was Snijder erg te spreken over de ontwikkeling in de arbeidsmarkt. Hoewel de verbetering marginaal was en het met name de tijdelijke arbeidskrachten betreft. is het de eerste verbetering in lange tijd. "Na een periode van drie jaar. waarin het iedere maand minder werd. lijkt het nu dat we de bodem bereikt hebben." Het is de verwachting dat de stijging de komende maanden doorzet.
Klik voor een vergroting


Videofragment: RTL-Z over de NEVI YACHT PMI juli 2004
Grootte: 15 MB (alleen geschikt om met een breedbandverbinding te bekijken)
Duur: 1 minuut 30 seconden Player: Windows Media Player

Bronnen: Telegraaf. NEVI en RTL-Z.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.