Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
09
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: PMI
Soort:

PMI: Duitse inkoopmanagers minder positief

PMI: Duitse inkoopmanagers minder positief

Europese inkoopmanagers hebben een lichte teruggang genoteerd in hun activiteiten. In Duitsland was er sprake van een terugval, maar in Frankrijk konden de lage niveaus juist flink worden opgekrikt. Dat schrijft het FD op basis van cijfers van het onderzoeksbureau Markit.

In de Eurozone daalde de Purchasing Managers Index (PMI) van 52,9 in augustus, naar 52,6 deze maand. Dit is het laagste niveau in twintig maanden. In Duitsland daalde de index van 53,3 naar 52,7. Volgens Markit was de neergang van de index voor de Eurozone vooral het gevolg van de scores in Duitsland. Voor Frankrijk steeg de PMI van 51,9 in augustus, naar 53,3 in september. Dit was vooral toe te schrijven aan de dienstensector.

Een waarde onder de 50 bij de inkoopmanagersindex houdt in dat inkoopmanagers hun activiteiten terugschroeven. Een score boven de 50 duidt juist op een toename.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.