Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
01
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: PMI
Soort:

PMI eurozone wederom positief

PMI eurozone wederom positief

De eurozone is 2017 goed begonnen als het gaat om economie. Dit blijkt uit de eerste cijfers over de economische ontwikkeling in januari. Inkoopmanagers hebben hun activiteiten gehandhaafd op het hoge niveau van december. Dat laten cijfers van bureau Markit zien, meldt Financieel Dagblad.

De Purchasing Managers Index (PMI) in Europa is licht gedaald, van het hoge niveau van 54,4 in december naar het nog steeds hoge niveau van 54,3. Bij de dienstensector daalde de index van 53,7 naar 53,6. De PMI voor de verwerkende industrie is juist gestegen, van 54,9 naar 55,1.

Duitsland
De PMI van Duitsland en Frankrijk is ook bekend gemaakt. Ook hier is het beeld positief. De PMI voor Duitsland daalde dan wel van 55,2 in december naar 54,7 in januari, maar is nog steeds op een hoog niveau. De daling komt waarschijnlijk door de dienstensector. Daar viel de PMI-waarde terug van 54,3 naar 53,2. In de verwerkende industrie van Duitsland is de index gestegen van 55,6 naar 56,5. Daarmee is het hoogste niveau in drie jaar behaald.

Frankrijk
Voor Frankrijk vielen de nieuwe cijfers nog beter uit. De samengestelde PMI-index steeg van 53,1 in december naar 53,8 in Januari. De deelindex voor de verwerkende industrie daalde ligt van 53,5 naar 53,4. De index van de dienstensector steeg juist van 52,9 naar 53,9.

PMI
Bij de PMI is vijftig de grenswaarde. Een score onder de vijftig wijst op een afnemende activiteit van de inkoopmanagers. Een score boven de vijftig juist op toenemende activiteiten.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.